Hieruit blijkt dat de sportparticipatie van ouderen en mensen met een beperking achterblijft op die van de reguliere samenleving. De redenen die hiervoor aangedragen komen voort uit zowel persoonlijke - als omgevingsfactoren. De belangrijkste persoonlijke factoren die het sporten hinderen zijn, Het vervoer naar de sportaccommodatie die op zich terug leid naar geen behoefte meer te voelen om te sporten.
Deze factoren hinderen ouderen en personen met een beperking voornamelijk op weg naar de accommodatie of om een fikse wandeling in een bos te doen of de frisse zeelucht eens op te snuiven.
"Het beleid moet er zorg voor dragen dat sport en ontspanning toegankelijk is voor onze ouderen en personen met een beperking" In interviews geven sporters met een beperking aan dat zij het gevoel hebben meer moeite te moeten doen om te sporten of bewegen dan mensen zonder een beperking. Dit ondervinden zij alleen al in de weg er naar toe.
"Bij het bereiken van een accommodatie ervaren ouderen en personen met een beperking verschillende soorten praktische belemmeringen"
Bereikbaarheid van de sportaccommodatie.
Het bereiken van de sportaccommodatie is niet voor iedere sporter met een beperking even gemakkelijk. Zij doorlopen vaak een lastige route door verschillende ruimtes (het eigen huis, het (openbaar) vervoer, tot aan het parkeerterrein van de sportaccommodatie) voordat ze bij de sportaccommodatie aankomen.
Daarom willen wij de 3 schuttlebusjes uit het centrum halen, en een belangrijkere taak geven. En dat is onze ouderen en personen met een beperking een betere toegang tot onze talrijke sportfaciliteiten, bossen en zee bieden. Door de busjes in een nog op te stellen route te laten rijden, van deelgemeente tot deelgemeente in een vaste route, met vaste opstaphaltes per deelgemeente en stops aan alle Brugse sportfaciliteiten , bossen, en aan Zeebrugge.